Wednesday, August 26, 2015

Apa yang best di IPOH?

Ipoh, Perak
hallo gaiss! tajuk ciss, marah orang ipoh. :3 yeah lama tak update blog. nakkkkkkk sangat update sebab belambak stok gambar tapi satusatu settle kerja dulu, baru boleh ya dong?

so post kali ini, mostly adalah gambar untuk test drive baby baru! ahhhhh finally! hehe. it's totally different lah with menu dan setting pada camera tapi well i am quite satisfied (sapa tak satisfied weh, koyak poket dah ni, mau tak cantik, ranap harapan :3)

early august hari tu kitaorang ada buat mini trip, dan lebih kepada reunion trip lah. last dulu zaman jahiliah tahun 2008 lepas SPM. so, kali ni memang tanpa sebarang perancangan sangat pun, yang penting bonding time dan MAKAN! ;))

jadinya, apa yang best di Ipoh? food hunters mesti suka. tapi kedai banyak kedai chineese yang melayu pun makan jugak. terasa kepelbagaian kaum ya di sini. Antara tempat yang kitaorang pergi, New Hollywood Restaurant, area sekeping Kong Heng, town Ipoh, Restauran Nasi Vaggeyy, Thumbs Cafe Ipoh (pergi sebab reastauran hipsturr tapi tak makan situ, minum sahaja sebab feed back kata takdalah sedap mana), dinner dekat restoran belakang new hollywood. Disebabkan banyak sangat makan mee/keow teow so esoknya kami mencari nasi lauk melayu :'D dan petang lepak di Old Town White Coffe Grand. :))

Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak

okeyy until then! ;)

Sunday, July 19, 2015

Celebrating Eid ul-Fitr

IMG_7780
alhamdulillah raya datang lagi! celebrating the winning day of fasting the whole month of Ramadhan would be much happier and much blessings around family, relatives and friends. however, high hopes that we can get through the days without ramadhan with istiqomah and be available to meet next ramadhan, again. insyaAllah.

so, here are some of our 1st syawal photos. without abangnas and abangmuizz. without my two sister in-laws and yeah without baby abdul wahab and baby fatimah. :( tried hard to capture other than smiles and poses. boleh lahhh ni. selamat hari raya uolss!
IMG_7801
IMG_7778
IMG_7766
IMG_7828
IMG_7819
IMG_7784
IMG_7795
IMG_7831
IMG_7851
IMG_7904
IMG_7935
IMG_7953
IMG_7742